mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Het lukte me niet!

Graag wil ik mijn verhaal doen. Ik probeer het zo kort mogelijk te houden, maar dat is moeilijk.  Ik had dit hele jaar al steeds meer het verlangen naar écht contact met de Vader. Zoals in het lied “ als een kind bij de Vader op schoot”.
Maar ik wist niet hoe. Het lukte me niet.

Begin dit jaar kreeg ik van iemand het lied “U leert me lopen op het water”. Dat werd zo’n beetje mijn lijflied dit jaar. In september voelde ik me helemaal vastgelopen in mijn situatie, ik was in een negatieve spiraal geraakt en wist me geen raad meer. Gelukkig kwam dezelfde vrouw (van het lied) weer langs en ze kon me weer op het goede spoor zetten. Toen zag ik weer de uitnodiging voor deze conferentie. En juist met dit thema! Ik dacht: ik ga er voor. In m’n eentje. Ik geef me er aan over. Het was ontzettend onwennig om er te zijn en te blijven.

Maar wat een zegen heb ik uiteindelijk ervaren!! Door alles heen: de toespraken van Arie de Rover, de beelden die hij gebruikte. Het beeld over “de bobbel” van jou, Jan. De gesprekken met anderen en in ons groepje. De liederen. De filmpjes. De natuur, de rust buiten. Ik besefte dat ik zó bezig was om zelf mijn bootje drijvende te houden, maar dat het me niet lukte. Ik voelde me alsof ik uit de boot gevallen was. Maar ik bleef drijven op de golven. Ik zag gewoon een beeld voor me dat ik een reddingsvest om had. Dat reddingsvest was Jezus!

En op zondag toen ik de gouden envelop opende en het kaartje las waar op stond: “Jij bent de liefste” toen voelde ik me zo dicht bij de Vader!  Niemand had dat ooit tegen me gezegd “jij bent de liefste”. Het heeft me zó geraakt! Zo dicht bij was ik nooit geweest. Het bestond! Het kon echt! En ik hoef het niet meer van mensen te verwachten. HIJ is er! Ik voelde me zó dankbaar! Na de persoonlijke avondmaalsviering en de gebeden/dankzeggingen daarbij ben ik bij het kruis neer geknield. Het kaartje voor me. En ik heb steeds maar weer gezegd: Dank U! Dank U, dank u. God is groot!

Bron: Najaars WWJB Vrouwenconferentie 1 - 2017 | Lopen op het water - Arie de Rover

Meerdere getuigenissen

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden