mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Het mysterie van Gods leiding!

Samen met Jolanda de Faria ging ik naar de Vrouwenconferentie in Friesland, het thema sprak mij heel erg aan, 'Lopen over water'. Afgelopen jaar is de tekst lopen over water heel erg veel voor mij gaan betekenen. de Heilige Geest raakte mij diep met dit dit lied terwijl ik in een heel moeilijke situatie zat.

Ik heb het lied voor het eerst gehoord toen ik in Suriname op vakantie was vorig jaar met mijn toenmalige man. God troostte mij enorm met dit lied, terwijl ik mij heel eenzaam voelde en ik begreep in eerste instantie niet waarom het mij zo raakte. Ik heb het lied verschrikkelijk veel gedraaid, op mijn telefoon, (ik had Internet daar). Ik vroeg aan God, 'Wat wilt U dat ik doe, wilt U dat ik de problemen nog meer los mag gaan laten? Leer mij dat, vernieuw mij, help mij in deze afschuwelijke storm. Ik voelde mij emotioneel gekwetst, eenzaam, verloren, te kort schieten, falen in mijn huwelijk, terwijl ik dacht dat mijn man ook christen was, maar zich in Suriname zo niet gedroeg. Hij snoerde mij de mond als ik over Jezus wilde praten, en ik begreep er niks van.

Later begreep ik pas wat God mij wilde leren, door dit prachtige lied heen, ik mocht het emotionele destructieve huwelijk los gaan laten. Toen ik terug was uit Suriname heeft God mij werkelijk losgesneden van mijn  man. Ik begreep het niet, het lijkt zo tegenstrijdig met het Woord van God. Ik ben wel samen met Gód uit de boot gestapt, Hij leidde mij zo liefdevol, Hij wist precies wat ik nodig had om de stappen die ik mocht gaan zetten ook werkelijk te zetten, en ben Hem gewoon gevolgd. Het was heel pijnlijk, ik werd erg gemanipuleerd door mijn man, met woorden als, 'God heeft ons bij elkaar gebracht', en 'God haat scheiden'. Maar God gaf mij de woorden in mijn mond die ik spreken mocht, om zijn leugens te weerleggen. Hij gaf mij ogen om te zien, wat er werkelijk gebeurde.

Eindelijk na 17 jaar durfde ik de waarheid onder ogen te  zien,  en ben bij mijn man weggegaan, terwijl hij huilde, smeekte om te blijven. Ik was vrij! Als een vogel uit zijn kooi. Ik ben gedragen door Papa God, opluchting, vrede, liefde vrijheid, bovennatuurlijk.

Toen kwam de WWJB Conferentie in Bantega. Weer diezelfde woorden, 'Lopen over water'. Wat heb ik een liefde ervaren, rust en vrijheid. Ongelooflijk! Terwijl Arie de Rover sprak over uit de boot stappen, zei God tegen me 'Je bent uit de boot gestapt'. Zo liefdevol, zo'n bevestiging!

Ik heb werkelijk het hele weekend alleen maar genoten van de bovennatuurlijke rust die ik mocht ervaren. Ik voelde me omarmd door de liefde van Jezus. Hij houdt zoveel van mij dat hij mij daar de ruimte gaf om mijn verdriet ook te kunnen voelen. Heerlijk was dat om het gewoon toe te kunnen laten. Thuis moet ik toch vaak sterk zijn, ik woon met mijn jongste dochter en ik kan en wil er niet altijd over praten, omdat het toch hun vader blijft en dat mag ook zo blijven.

Ik wil jullie zò bedanken voor het waardevolle werk dat jullie doen, deze geweldige conferenties zijn enorm belangrijk om tot rust te komen en dingen te ervaren waar soms in het drukke leven van alle dag geen tijd en gelegenheid voor is. Dit wilde ik met jullie delen ter bemoediging, ga er alsjeblieft mee door. Lieve groet en heel veel zegen!

Bron: Najaars WWJB Vrouwenconferentie 1 - 2017 | Lopen op het water - Arie de Rover

Meerdere getuigenissen

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden