mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Ik zal er zijn!

Gistermorgen werd ik wakker met de gedachte: Gods antwoord op onze vraag 'Wat als ...?', is altijd, 'Ik zal er zijn!'. De hoogste graad van het geestelijke leven is wel dat we vol vertrouwen en vastberadenheid mogen weten en geloven dat God de Vader ons niet alleen zal laten.

Lees meer

De bobbel in het laminaat!

Onlangs was ik bij iemand op bezoek. Deze persoon was bezig om haar laminaatvloer helemaal egaal te krijgen. Er zat een bobbel in. Het laminaat was te krap gelegd waardoor het in het midden tegen elkaar op was gaan staan. Een bobbel ontstond. Ik was daar al meerdere keren geweest en ook ik verstapte me regelmatig. Zij koos ervoor om het grondig aan te pakken en ging helemaal naar de plek waar de eerste lat gelegd was. Hier moest ruimte gecreëerd worden. Dit beeld trof mij!

Lees meer

Huil niet!

Hoe is het mogelijk dat deze woorden uit Jezus' mond kwamen? Je vindt ze in de bijbel, in Lucas 7:13. Het betreft hier een vrouw die haar man al is verloren en nu ook nog haar enige kind. Jezus wekt haar zoon op uit de dood, maar ik wil het accent niet daarop leggen maar op het verdriet van de moeder, voorafgaand aan de opwekking en Jezus' extravagante bewogenheid.

Lees meer

Van waardeloos naar waardevol

Vanmorgen was ik aan het lezen in het bijbelboek Prediker. Het eerste hoofdstuk was meteen raak toen ik het volgende las: 'Het kromme kan niet rechtgemaakt worden en wat ontbreekt, kan niet meegeteld worden.' (Pred. 1:15) Dit is wat Salomo zegt van alle werkzaamheden die er onder de hemel op aarde plaatsvinden. Het was alles vluchtig en najagen van wind.

Lees meer

Boos op God

Ben jij wel eens heel boos geweest op God? Boos om wat er allemaal in je leven gebeurt of gebeurd is. Dit filmpje is een fragment uit de film Southpaw. Deze film gaat over een beroemde bokser die werkelijk alles kwijt raakt, het noodlot treft hem. In dit fragment uit zijn kleine dochtertje wat het met haar gedaan heeft.

Lees meer

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden