mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Huil niet!

Hoe is het mogelijk dat deze woorden uit Jezus' mond kwamen? Je vindt ze in de bijbel, in Lucas 7:13. Het betreft hier een vrouw die haar man al is verloren en nu ook nog haar enige kind. Jezus wekt haar zoon op uit de dood, maar ik wil het accent niet daarop leggen maar op het verdriet van de moeder, voorafgaand aan de opwekking en Jezus' extravagante bewogenheid.

Lees meer

Van waardeloos naar waardevol

Vanmorgen was ik aan het lezen in het bijbelboek Prediker. Het eerste hoofdstuk was meteen raak toen ik het volgende las: 'Het kromme kan niet rechtgemaakt worden en wat ontbreekt, kan niet meegeteld worden.' (Pred. 1:15) Dit is wat Salomo zegt van alle werkzaamheden die er onder de hemel op aarde plaatsvinden. Het was alles vluchtig en najagen van wind.

Lees meer

Boos op God

Ben jij wel eens heel boos geweest op God? Boos om wat er allemaal in je leven gebeurt of gebeurd is. Dit filmpje is een fragment uit de film Southpaw. Deze film gaat over een beroemde bokser die werkelijk alles kwijt raakt, het noodlot treft hem. In dit fragment uit zijn kleine dochtertje wat het met haar gedaan heeft.

Lees meer

Is God werkelijk onzichtbaar?

Weet je wat nou echt bovennatuurlijke kracht is? Niets ervaren, niets voelen, niets zien en toch geloven. Toch geloven dat God de Vader er bij is en nooit van je zijde zal wijken. Te mogen weten gedragen te worden door Zijn sterke armen. Vertrouwen dat Hij je nooit zal laten vallen.

Lees meer

Geef het op!

Bij uitstek wel een van mijn meest geliefde liederen, 'U bent mijn schuilplaats!' Het meest begeerde van mijn hart. Misschien wel temidden van zorgen, onbeantwoorde vragen, niet-opgeloste problemen, onvervulde behoeften. Genezen, niet genezen en ga zo maar door. Zoveel redenen waarom we bang zouden zijn voor 'De Schuilplaats', in onze zoektocht naar intimiteit. Bang om weer gekwetst en beschadigd te worden in ons vertrouwen.

Lees meer

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden