mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Is God werkelijk onzichtbaar?

Weet je wat nou echt bovennatuurlijke kracht is? Niets ervaren, niets voelen, niets zien en toch geloven. Toch geloven dat God de Vader er bij is en nooit van je zijde zal wijken. Te mogen weten gedragen te worden door Zijn sterke armen. Vertrouwen dat Hij je nooit zal laten vallen.

VHK 059

Ik denk dat dit wel de grootste geloofsoefening is in ons leven. Pleiten op Zijn nimmer falende liefde. In Hebreeen 11:1 staat dat het geloof een vaste grond is van de dingen die men hoopt en een bewijs van de zaken die men niet ziet.

Toch wil ik er voor kiezen om niet zo lomp over al de mensen heen te walsen die het hier zo moeilijk mee hebben. Misschien ben ikzelf ook wel één van hen! Als je het echt zo moeilijk hebt in je leven,  geen uitkomst ziet en meer het tegenovergestelde in je leven ziet gebeuren. Waar is God in vredesnaam? Vader, waar bent U? Deze vraag kwam pas ook in mijn hart naar boven.

God liet me zien waar Hij was, waar Hij is, nu op dit moment. Weet je waarom we zo vaak God niet zien en niet ervaren? Ik spreek de bijbel absoluut niet tegen door de tekst in Hebreeen 11 hiermee te ontkennen. Maar weet je waar God is, als jij het zo moeilijk hebt en als jij je leven als een put ervaart?

Hij is onder je! Je ziet Hem niet omdat Hij onder jou gekropen is, om jou naar boven te duwen, uit de put. Hij heeft belooft nooit van je zijde te wijken. Jezus, de openbaring van Vader God, zei dat Hij niet gekomen was om gediend te worden maar om te dienen. Om jou te dienen, in je pijn en verdriet, al je vragen waar je nog geen antwoorden op hebt ontvangen, kruipt Hij onder jou, om jou naar boven te duwen, uit de put.

Als je nou eens gaat rusten, stoppen met vechten en stoppen met werken, dan zul je de handen van God onder je voelen. Het heeft tijd nodig! Beetje bij beetje zal Hij jou uit de put duwen. Geleidelijk aan zullen Zijn sterke armen jou in de ruimte zetten.

Mijn allerliefste schat, ik weet zo van jouw eenzaamheid! Je eenzaamheid binnen je gezin, eenzaam in de kerk, eenzaam binnen in jezelf en zo verlangend naar meer doorbraak in je leven. Je verlangt zo sterk naar Mijn leiding in je leven. Je hebt het gevoel dat je aan het ploegen bent in dorre droge grond. Vrucht blijft uit en wat jij ziet zijn de scheuren in de uitgedroogde grond. Niet te ploegen! Houdt moed Mijn liefste! Ik wil je vragen om de strijd te staken en niet langer te vechten door veel te veel op je schouders te nemen. Ik wil je nog meer laten zien wie ik werkelijk ben. Hoe Ik jou op het oog heb, jouw welzijn en jouw verhoging. Ik heb Mezelf vernederd voor jou opdat jij verhoogt zult worden. Ik werd klein opdat jij groot zult zijn. Ik ben onder je en Ik duw je naar boven! Laat mij het werk doen. Geef het op Mijn liefste! Wees stil en laat Mij het werk doen. Je hoeft niets te doen!

God, je Vader!

Artikelnummer: VHK-059
Uitgever: Vaderhart.nl

Neem gauw eens een kijkje in onze webshop voor meerdere hele mooie minikaartjes en wenskaarten.

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden