mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

Boos op God

Ben jij wel eens heel boos geweest op God? Boos om wat er allemaal in je leven gebeurt of gebeurd is. Dit filmpje is een fragment uit de film Southpaw. Deze film gaat over een beroemde bokser die werkelijk alles kwijt raakt, het noodlot treft hem. In dit fragment uit zijn kleine dochtertje wat het met haar gedaan heeft.

Hij mag niet voor zijn dochtertje zorgen. Ze haat hem, vertrouwt hem niet meer en wenst hem dood. Ze voelt zich verlaten. Dit raakte mij zo diep in het hart. Zo boos als ze was! Ze sloeg hem in het gezicht. Het mocht er zijn, de vader liet het gebeuren.

Nog een keer de vraag: Ben jij wel eens boos op God? Heb jij Hem wel eens in het gezicht geslagen? God gehaat om het vreselijk onrecht wat er in deze wereld in mensenlevens gebeurt? Weet je, ik geloof zo dat God het laat gebeuren, jouw zo-te-begrijpen boosheid. Het noodlot wat jou getroffen heeft. Je mag boos zijn op Hem! Ik ben er van overtuigd dat juist hier doorheen je Hem leert kennen zoals Hij werkelijk is. Hij prikt dwars door je boosheid heen en Hij kijkt niet naar de boosheid maar naar de onderliggende laag, de oorzaak.

En die oorzaak ligt niet bij jou, het is niet jouw schuld!

God laat het gebeuren omdat hij het totale plaatje van jou overziet. God de Vader komt in je pijn. Hij weet hoe je er uit gaat komen en zo kijkt Hij naar je en niet naar je boosheid. Door deze jouw boosheid heen ga je zien dat God je niet veroordeelt. Hij zal nog meer van je gaan houden omdat Hij jouw schreeuw van verlangen hoort naar intimiteit met Hem.

Weet dat Gods liefde oneindig veel groter is dan jouw uitbarsting naar Hem toe. Jouw boosheid wordt verzwolgen door de volmaakte liefde van God de Vader!

'Geef het op en weet dat Ik God ben!' (Ps. 46:11)

Liefs,
Jan

 

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden