mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

De bobbel in het laminaat!

Onlangs was ik bij iemand op bezoek. Deze persoon was bezig om haar laminaatvloer helemaal egaal te krijgen. Er zat een bobbel in. Het laminaat was te krap gelegd waardoor het in het midden tegen elkaar op was gaan staan. Een bobbel ontstond. Ik was daar al meerdere keren geweest en ook ik verstapte me regelmatig. Zij koos ervoor om het grondig aan te pakken en ging helemaal naar de plek waar de eerste lat gelegd was. Hier moest ruimte gecreëerd worden. Dit beeld trof mij!

Die bobbel is het beeld van dingen in ons leven die we moeilijk vinden of die we als pijnlijk en gebroken ervaren. Goede oplossingen en adviezen, mooie conferenties bezoeken, tips van iedereen krijgen, zijn in de eerste instantie niet zozeer de oplossing om de bobbel weg te werken. Het is net alsof je er dan op gaat staan en de bobbel verdwijnt, ‘Zie je wel, niets te zien’. Je moet je er tegen verzetten en vechten. Gaan staan op wie je bent in Christus, allemaal waar. Een ander trucje om de bobbel weg te werken is bijvoorbeeld door een meubelstuk er op te zetten. Ook zo’n knap kunstje. Al die kunstjes helpen je niet verder en houden je voor de gek.

Je moet de oorzaak erachter ontdekken. Zoals deze vrouw het aanpakte, dat is de juiste oplossing. Het proces aangaan. De bobbel gewoon de bobbel laten, eraf stappen en het proces aangaan. De storm ingaan. Je voet buitenboord, op het water zetten, Jezus’ hand pakken en met Hem de storm trotseren. Hij zal je in een veilige haven brengen, bij het hart van de Vader.

Van de bobbel afstappen betekent uit de boot stappen. Alle aardse en menselijke zekerheden loslaten. Het zijn ten diepste de grootste onzekerheden. Je houdt jezelf voor de gek. Je gaat op je plaat met al die trucjes om die bobbel maar weg te werken. Je mag je voeten op het water zetten. Onmenselijk! Die bobbel. Ik trek het niet langer, ik wil vrij zijn. Die bobbel moet weg uit mijn leven.

Probeer niet langer in eigen kracht de bobbels in je leven te onderdrukken en te bevechten. Stap er af en laat het voor wat het is, omhels het, STOP MET VECHTEN! Daarmee kies je voor het proces en durf je, aan Jezus’ hand de storm in te gaan. In de storm ben je echt niet alleen. In de storm leer je wat zekerheid is. We moeten juist leren omgaan met de bobbels in ons leven, hierdoor leren we wat zekerheid is. Deze zekerheid is dat we nooit alleen zijn, de hoogste graad in het geloofsleven. In de storm is Hij er bij, ECHT!

Wees niet bang om van de bobbel af te stappen, want juist in het proces, de intimiteit met God de Vader leer je dealen met deze irritante bobbels. De Vader stapt er ook niet overheen. Hij weet dat ze er zijn. Hij neemt je bij de hand en leidt je door de storm naar Zijn veilige haven! De plek van rust, vrede, veiligheid, koestering en geborgenheid!

Mijn allerliefste kind, vertrouw Mij! Vertrouw Me dat Ik je absoluut niet voor de gek zal houden. Ik kan Mijn gedachten niet van jou afhouden. Ik zal Me niet aan jou opdringen. Ik wil je laten weten dat Mijn handen voortdurend naar jou zijn uitgestrekt en dat Ik op je wacht. Wees niet bang voor het gevoel van machteloosheid. Ik wil je verklappen dat in jouw machteloosheid een geweldige kracht is verborgen. Deze zal ik meer en meer in jou openbaren. Voordat jij tot Mij nadert ben Ik al tot jou genaderd. Geef Jezus, Mijn Zoon, de hand en kom tot de plek van intimiteit, Mijn Heiligdom. Ik verlang jou aan Mijn hart. Mijn hart klopt voor jou! Ik wil je in Mijn armen, dit kan echt. Dan ben je echt thuis! Ik wil je daar nu al een voorproefje van geven. Kom bij Mij, Mijn liefste. Laat je niet bang maken door al die bobbels in je leven. Stap eraf, omhels ze en geef Mij de hand!

God, je Vader

Artikelnummer: VHK-050
Uitgever: Vaderhart.nl

Neem gauw eens een kijkje in onze webshop voor meerdere hele mooie minikaartjes en wenskaarten.

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden