mobile menu icon
 
 
logo Vaderhart

WeetWieJeBent!

We geloven dat de boodschap van het Vaderhart van God begint met intimiteit en eindigt met intimiteit, tot in alle eeuwigheid. Te weten dat God overal Zijn hand in heeft, zal je steeds meer laten zien van Zijn hart en zal jou steeds meer fundament geven in wie je werkelijk bent.

Leugens van de wereld
De maatschappij wil je laten geloven dat je er pas toe doet, als je scoort, als je boven de grijze massa uitsteekt, als je het gemaakt hebt. Deze leugen maakt veel slachtoffers, mensen raken burn-out en de eis wordt steeds groter.

Ook in de opvoeding worden soms leugens doorgegeven. Bijvoorbeeld als ouders laten merken dat je pas geliefd bent als je je voorbeeldig gedraagt, of als je een keurige christen bent.
Andere leugens kunnen binnendringen als je vaak afbrekende woorden over je heen krijgt, of als je bijvoorbeeld gepest wordt. Zelfs ouders kunnen hun kinderen met woorden of daden afbreken en verwonden.

Het gevolg van deze leugens is dat we geen levensruimte en levensvreugde meer over houden. Leugens zijn typische wapens van satan, met de bedoeling levens te verwoesten. Hij is de mensenmoordenaar vanaf het begin. Daarom moeten wij de leugen ontmaskeren en laten vervangen door de waarheid van God.

Gods gedachten over jou!
De woorden van God zijn waarheid en leven. Zijn gedachten spreken vna liefde en bevestiging. Zijn woorden spreken vrij, bemoedigen en brengen leven. God geeft ons pas echte identiteit: we zijn geliefde kinderen van de Vader. In deze liefde ligt onze zekerheid, onze rust en redding:

"Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van Hem komt mijn redding. Hij alleen is mijn Rots en mijn Redding, mijn burcht, nooit zal ik wankelen." (Psalm 62:1-2).

 
    Fragmenten van 10 jaar
    WWJB Activiteiten

 

Complete lezing

vaderhart kernwoorden