Leef!

  • maart 26, 2018

“… en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.” (Ef. 3:19 – HSV)

Ervaar jij je leven ook wel eens als verward, moeilijk, zwaar, pittig. Als een bord gekookte spaghetti. De ongekookte pasta, zo keurig netjes, strak, stevig, hard en recht in het doosje, is veranderd in een verwarde bende van zachte, slappe gekookte spaghetti. Helemaal verward, in de knoop en door elkaar heen. Hoe krijg ik ze nu ooit weer recht, stevig en netjes naast elkaar? Help, hier kom ik nooit uit! Is er iemand die mij kan helpen? Is er iemand die mij begrijpt? Iemand die mij aanvoelt?

Eigenlijk is dat mijn leven geweest voor meer dan 20 jaar. Hele tijd maar geprobeerd om die spaghetti te ontwarren en uit de knoop te halen. Zo heb ik tegen mezelf gevochten en met de zweep er op geleefd. Ik beperkte God om Zijn liefde te laten stromen in mijn leven. God drong Zichzelf niet op en wachtte geduldig totdat ik het uitriep naar Hem: HELP!

Als een verwonde tiener ben ik in 1989 naar Canada gegaan om een jaar op een Highschool door te brengen. Verwond, vanwege afwijzing, liefdeloosheid en gescheiden ouders. In Canada werd ik op 23 februari 1990 getroffen door zinloos geweld met als gevolg een hersenbloeding, wat leidde tot een coma van vier weken. Daarna is mijn leven totaal op z’n kop komen te staan. Als verwonde tiener had ik het gevoel (en ik zeg dat achteraf) dat ik nog meer werd gedegradeerd. Hierna volgde een periode van meer dan 20 jaar waarin ik mezelf totaal niet accepteerde, niet blij was met mezelf. Ik accepteerde totaal niet mijn beperkingen. Ik heb me trouwens ook nooit gerealiseerd dat de beperkingen waar ik tegenaan liep mede veroorzaakt waren door het zinloze geweld in Canada.

Ik streed, ik vocht, ik verloor, gaf niet op en ging maar door. Ik leefde als ‘met de zweep er op’. Ik was hard voor mezelf. Ik was hard en ongenadig naar anderen. Met als gevolg dat ik een dure prijs heb moeten betalen. De poten werden onder de stoel van mijn leven weggezaagd. Ik stond met mijn rug tegen de muur en kon geen kant op. Ik probeer een proces van ongeveer 28 jaar samen te vatten in twee alinea’s.

Toen Trey Pearson de homosexuele gevoelens bij zichzelf ontdekte, was zijn eerste reactie om er keihard tegen te strijden. Zo herkenbaar! Bang voor afwijzing, bang voor de reactie van God en van mensen. ‘Het negeren van zijn homoseksualiteit brak de man en uiteindelijk ook zijn gezin.’ Het gevolg van strijden, vechten, opstaan en alsmaar doorgaan. Het is de oplossing NIET! Erkennen en ‘uit-de-kast-komen’, dat is de oplossing. Begrijp je niet wat ik bedoel? Terug naar de spaghetti.

Weet je wat je met gekookte spaghetti moet doen? Gewoon een heerlijke saus er overheen en heerlijk genietend eten, gewoon opeten. LEEF, lieve mensen, leef! Het is onmogelijk om je leven totaal onder controle te krijgen. Voor mezelf is het zo’n les, telkens weer, dat het er niet om gaat hoe we moeilijkheden kunnen voorkomen, maar hoe we er mee omgaan. We leven in een gebroken wereld. Wat God wil is afhankelijkheid en vanuit een afhankelijk leven van God de Vader is het echt mogelijk om over te stromen van Zijn liefde, ondanks wat voor mogelijke beperkingen er ook de kop op kunnen steken. Door deze liefde mag je homo’s omhelzen en liefhebben waardoor zij ook mogen leven in overvloed. Durven we genade, genade te laten, zonder dat we God beperken! God houdt van homo’s en dat is een gegeven waar wij genoeg aan hebben, waar wij het mee moeten doen. Vaders liefde doet de rest!

Zullen we ECHT gaan liefhebben? Liefhebben zoals God het bedoeld heeft?

Mijn allerliefste zoon, Mijn liefde is het meest baanbrekende wat er in de wereld is. Mijn liefde maakt het mogelijk om bergen te verzetten. Bergen van afwijzing en liefdeloosheid, bergen van gebrokenheid. Vanuit Mijn liefde mag je je omstandigheden omhelzen en leven in afhankelijkheid van Mij waardoor je zult overstromen van Mijn liefde. Dwars door sterke bendes heen. Vertrouw op Mij, Mijn allerliefste. Ik baan een weg door de wildernis, daar waar geen weg is. Laat Mijn liefde zijn zoals Ik het bedoeld heb. Onvoorwaardelijk! Mijn lieve kind, Ik ben zo trots op je, Mijn liefde zal elke scheur in je leven herstellen. Ik zal je op een rots zetten tegenover je vijanden om je Mijn trots te bewijzen. Ik maak een tafel gereed voor de ogen van je tegenstanders. Richt je op Mijn plan met jouw leven. Ik houd van je omdat ik van je houd. En, wie je ook bent en wat voor omstandigheden er ook kunnen zijn in je leven, Mijn vernederen heeft jou groot gemaakt!

Heel veel liefs!
Vader God, je Papa

Artikelnummer: VHK-033
Uitgever: Vaderhart.nl

Neem gauw eens een kijkje in onze webshop voor meerdere hele mooie minikaartjes en wenskaarten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.



Privacybeleid