Een bad van liefde en geen veroordeling

  • maart 27, 2018

Ik schrijf je om te zeggen dat het weekend voor mij weldadig is geweest. Een bad van liefde en geen veroordeling.

En een weekend waarin zomaar geweldige maaltijden worden aangeboden, in het gezelschap van broers die van elkaar houden. Wat bijzonder. Misschien was ik nog steeds wat afwachtend, afhoudend, maar dat komt door gebrek bevestiging in mij. Altijd heb ik een basisangst in mij waardoor ik mezelf bescherm. Maar gaandeweg het weekend ontdooide ik steeds meer.

Vooral toen ik mocht bidden voor mannen bij het avondmaal begon het te stromen. Samen met Jan van Asselt mocht ik bidden. Jan en ik voelden en vulden elkaar heel goed aan. In de naam van de God de Vader mocht ik ze de handen opleggen en zegenen, in autoriteit. Ik voelde dat er ook iets van Gods kracht (woorden) door mij heen mochten werken. Juist door mijn eigen pijn, kon ik goed meevoelen en de juiste woorden doorgeven.

Bijzonder was ook het contact met een bekende van vorig jaar. Hij wist nog precies wat ik gezegd had en hoe ik er voor stond. Dit weekend was het niet anders, meer zelfs. Hij ze dat het roer bij mij omgegooid moet worden, misschien zelfs wel uit de plaats waar ik woon. Aan het eind van de middag gaf hij mij het kado dat hij zelf had gekregen, een groot metalen hart met de tekstkaartjes. Hij wilde het aan mij geven. Dat raakte me weer, weer tranen. Ja zo werd er heel wat liefde in me uitgestort. En ik hoop dat ik ook kon geven.

Bijzonder, er waren veel kwetsbare mannen, die het nodig hebben om in een veilig bad van liefde en verzorging eens te zwemmen. Dat heeft God door jou – Jan – heen kunnen doen. Vanmorgen had ik gebeden dat ik de helm van het heil, het zwaard van de Geest en het pantser van de waarheid aan wilde doen. Ik startte de computer op en zag het ‘Woord van de dag’ : Draag als helm de verlossing, en als zwaard de Geest, dat wil zeggen God woorden. Het raakte me, het lijkt wel een bevestiging van God. Ik moet me niet door leugens laten vastzetten. Tijdens het eten zei jij iets over de kracht van woorden. Geen vloeken, roddel, afbraakwoorden, maar zegenwoorden. Maar ook geen afbraakwoorden naar jezelf.

Tijdens het avondmaal hebben twee mannen voor me gebeden. Dat was best heftig, want ik vertelde dat ik soms behoorlijk ontmoedigd kan zijn en het niet zie zitten. Ik heb net een kop koffie genomen en zag op mijn tafel het kadootje met de Droste-chocolade. Weet je dat het me ontroert? Waarom? Het zijn die klein gebaren van liefde, zoals een Vader dat kan doen. Even – zonder er een ceremonie van te maken –  een blijk van aandacht en liefde.

Zo was dit hele weekend een warme douche. Ik ben erg blij dat ik dit weekend toch weer mee mocht maken. Het heeft me bemoedigd, gevuld en ontspanning gegeven. Ik hoop dat jij snel weer bij komt van alle drukte die je hebt rond de weekenden. Jan, en tenslotte, heb je dit weekend ook een paar keer tegen me gezegd dat je van me houdt. Ook dat raakte me. Gewoon te horen dat er van je gehouden wordt. Dat doet zo goed. Meestal kan ik er niets mee en vind ik het een zinnetje dat dan ‘hoort’. Ik weet dat het van jou echt is gemeend. En dan kan ik het oppakken.

Ik heb heus gevoeld dat mijn ouders van me hielden. Mijn moeder hield denk ik nog meer van mij dan van zichzelf en ook mijn vader houdt van mij. Laat ik stoppen met alle mitsen en maren te noemen naar mijn ouders. Ze hadden hun eigen wonden en onmogelijkheden, maar ze hielden van ons, de kinderen. Door alle teleurstellingen in mijzelf, heb ik muren gemaakt. En door de pijn en verwarring bij de verloving en door het verliezen van mijn werk, raakte ik mijn zelfvertrouwen kwijt. Jan, ik stop er nu mee, dit was alleen bedoeld om je te laten weten dat ik enorm genoten heb en ook weer wat hoop heb gekregen.

Bron WWJB Mannenconferentie 2012 – Jeremia, een man met vuur in zijn hart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid