Jouw pijn, Zijn pijn!

  • maart 27, 2018

“Maar mij, mij ving Hij op, Hij reikte helemaal vanuit de hemel tot in de zee en trok mij er uit. Uit de oceaan van haat en vijandschap, de leegte waarin ik verdronk. Ze sloegen me toen ik zwak was, maar God bleef dicht bij me. Hij zette me in een wijd open veld. Daar stond ik, verrast om geliefd te zijn!” (2 Sam. 22:17-20 – MSG)

Er gebeuren vaak, heel vaak dingen die we niet begrijpen. Misschien ben je vroeger wel gepest omdat je anders was. Misschien zijn mensen wel verkeerd met je omgegaan.

Afwijzing, teleurstelling of traumatische gevolgen omdat het nest, waar je eigenlijk in alle veiligheid in dacht op te groeien en gevormd zou worden, uit elkaar viel.

We proberen het te begrijpen vanuit ons eigen perspectief. Ik wil je graag meenemen naar een hoger perspectief. Gods gedachten, Zijn perspectief. Dit zal je laten zien dat Hij zo totaal anders met datgene omgaat wat jou getroffen heeft. Vaak is dit onze grootste worsteling. God te mogen zien als liefdevolle Vader Die Zich intens verplaatst in jouw pijn. Hij wil jouw pijn, Hij komt dicht bij je, Hij huilt met jou mee!

Als we het proces durven aan te gaan om Hem toe te laten een Vader te Zijn Die zo intens betrokken is met jouw pijn, dan zullen we al een wonder ervaren, een wonder van herstel! Hij deelt in de emoties van je hart, je innerlijke pijn. Juist als we Hem toelaten in onze pijn, dan is het eerste wonder al geschied! Hij zal je verder leiden in je leven op weg naar het wonder van een rotsvast identiteit, ondanks …

God maakt een schilderij van jouw leven, terwijl Hij het totale overzicht er over heeft. Hij schildert niet het ei maar de vliegende vogel!

Vader, lieve Papa, ik geef alles wat me bezighoudt aan U. Al mijn pijn en al mijn zorgen. Dank U wel dat U meelijdt, dank U wel voor Uw gebroken hart. Dank U wel dat U vanuit Uw innerlijke bewogenheid zo bovennatuurlijk met mij bent begaan. Juist de aanraking van die liefde brengt zoveel herstel in mijn leven. Vader, ik verlang naar meer van Uw gedachten. Amen

Bron: Vaderhartkaartjes
Artikelnummer: VHK-070
Uitgever: Vaderhart.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.