Nooit alleen

  • maart 27, 2018

“… De put nu was leeg, er stond geen water in.” (Gen. 37:24 – HSV)

Waarschijnlijk was Jozef verdronken als er water in de put had gestaan. Apart dat deze woorden er zo tussen staan in Genesis 37. Jozef moest de put in, hij moest hier doorheen.

Maar weet je, de Vader was aan zijn kant. Meteen vanaf het begin was God er bij. Vanuit de diepte van een put tot de verhoging in een paleis was God bij Jozef. Jozef moest hier doorheen! De beproevingen in Jozefs leven waren niet mis. Toch was Jozef nooit alleen, ondanks de omstandigheden. Hij moest de omstandigheden omhelzen.

Eenzaamheid is een zeer gevoelig iets in mijn leven. Ik dreig te bezwijken als ik het niet bekijk vanuit Vaders gedachten. Gebrokenheid in relaties knijpt mijn keel dicht. Eigenlijk mijn hele leven lang al. Steeds weer terugkerende patronen. Eenzaamheid, een diepe pijn in mij.

Toch wil ik ervoor kiezen om teleurstellingen en eenzaamheid niet de overhand te laten hebben in mijn leven. God de Vader overziet het totale plaatje. Hij is werkelijk blij met mij als Zijn kind en Hij laat mij nooit alleen. Als we teleurstelling wortel laten schieten in ons hart, dan wordt het een muur om ons hart wat een belemmering vormt om ons te kunnen richten op Gods gedachten en Zijn liefde voor ons, in alle omstandigheden.

Al lijkt ons leven platgebrand te zijn, Vaders liefdevolle brandende hart staat er boven en wil alles verteren wat ons er van weerhoudt om tot herstel te komen. God laat je nooit alleen, je bent nooit alleen. Hij is zeer verheugd over jou en mij, in wat voor situatie je ook kunt verkeren.

De put stond droog. Jozef moest de put in om verhoogt te worden. God komt bij mij in mijn put, om me te laten zien wie Hij werkelijk is. Hij komt binnen mijn muren, met als gevolg dat muren worden neergehaald, van binnenuit.
Hij is werkelijk blij met mij en Hij zal mij nooit alleen laten.

Bron: Vaderhartkaartjes (VHK 034)
Uitgever: Vaderhart.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.