Lo Debar

  • juni 20, 2018

Tijdens onze WWJB Conferenties zijn vaak de zondagen een kroon en zegen op de conferentie. We vieren dan samen het Avondmaal. Dit gebeurt op een heel persoonlijke en intieme manier. Het accent ligt op een daad van intimiteit en niet zozeer op woorden. We horen vaak dat mensen het nog nooit zo intens hebben beleefd. Het is een tijd waar je God in Zijn liefde mag ontmoeten en waar Hij tot je hart spreekt.

Waar je zitting mag nemen in de draagkoets en je hele wezen vol verwondering is van het binnenwerk van deze koets: Het is gemaakt van liefde. (Hoogl. 3:9-10) Om dit binnenwerk op je in te laten werken mag je echt plaatsnemen in de koets. Er wordt een lied over je uitgezongen: De HEER jouw God, is in je midden, een Held, Die verlossen zal. Hij zal Zich over je verheugen met blijdschap, Hij zal zwijgen in Zijn liefde. Hij zal Zich over je verblijden met gejuich. Een koets, beschermt door 60 sterke ervaren helden, met een zwaard aan hun zij. Jou zal niets gebeuren. Een plaats van intimiteit, waar je gezegd wordt: Ik zie je en Ik hoor je. Woorden van bevestiging en acceptatie. En niet van afwijzing en verwerping.

Het maakt mij intens verdrietig dat het nog steeds gebeurt dat het avondmaal een Lo Debar lijkt te zijn, de plek waar Mefiboseth opgroeide. Geen intimiteit, geen communicatie, enkel afwijzing. Je wordt niet gezien en je wordt niet gehoord! Je mag er niet zijn. Onderdrukt en gedegradeerd. Waarom? Het is de tegenstander van intimiteit, de absolute oppositie van Gods liefde.

Het avondmaal is een tijd waar je mag aanzitten aan de tafel van de Koning. Een plaats waar Hij je ziet en niet kijkt naar je beperkingen, afwijkingen of rarigheden. Hij kijkt je in de ogen en Hij vindt je mooi! Hij zegt dit ook. Hij ziet je en onophoudelijk zijn Zijn ogen op je.

Neem plaats, ga zitten en bevoel het binnenwerk. Blijf niet op een afstand staan, maar kom binnen. Volsta niet met de contouren van de koets, te zien vanaf een afstand maar adem in, bevoel en ruik het binnenwerk. Betast het, het is voor jou! Het is Gods liefde waar Hij jou helemaal mee omringt.

Doe dit dagelijks! Het mag, het is niet gebonden aan een kerkelijke, institutionele of organisatorische frequentie. Het enige waar het aan gebonden is, is Gods verlangen naar intimiteit met jou! En die is eeuwig!

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.