De ‘in Christus’ theorie

  • december 4, 2018

Het ligt zo vaak op onze lippen, wie we zijn in Christus. In Christus zijn we meer dan overwinnaar, en nog veel meer. Fantastische boodschap!

Maar ga je mee, hogerop? Hoor wat God de Vader over jou zegt. Luister wat Hij over je uitzingt. Je bent Zijn geliefde, Zijn favoriete, Zijn lieveling. Hij gaat voorop in jouw strijd. Hij voert jouw strijd! Hij heeft zelfs de overwinning al behaald.

Maar weet je wat het allermooiste is? Hij heeft de strijd overwonnen, maar Hij noemt jou de overwinnaar. Hij geeft jou de credits, de volle pond! Hij trekt ze niet naar zichzelf toe, maar hij geeft jou de eer, om wat Jezus heeft gedaan!

Vanuit een godsdienstige achtergrond is het vaak heel moeilijk om dit te be-amen en kruipen we maar veilig weg achter onze ‘in Christus’ theorie. Ik weet gerust wel dat het geen theorie is en dat alles mogelijk is, door wat Jezus heeft gedaan en volbracht!

Maar lieve broer of zus, geloof en communiceer door hoe de Vader naar je kijkt. Weet wie je bent in Zijn oog. Hij is zo blij over jou, Hij vindt Zijn vreugde, Zijn welbehagen in jou! Door wat Jezus heeft gedaan kan Hij weer Zijn focus op jou leggen. En dat doet Hij! Op jou, jij bent Zijn liefste!

Hij kijkt niet naar jou met een verrekijker, van een afstand! Maar Hij IS heel dicht bij je en voortdurend zingt Hij Zijn goedertierenheid over je uit.

Hij houdt geen lijstje bij van wat je verkeerd hebt gedaan. Hij ziet je als Zijn Zoon Jezus, jouw oudste Broer! Zo gaat Hij met jou om en zo kijkt Hij naar je. Hij ziet je!

Alleen de intimiteit met deze God verandert de theorie in een echte zielsbevindelijke, ieder-bolwerk-doorbrekende, alles-overwinnende, levenservarende en alles-herstellende realiteit!

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid