Liefde!

  • december 4, 2018

Liefde! Het is iets waar niemand zonder kan. Haast iets magisch. Ongrijpbaar, niet te bevatten en onbegrijpelijk. Je kunt het niet pakken, het is alleen te ontvangen, te ervaren en te voelen. Het kan het meest onmogelijke mogelijk maken. Het is positief, mooi, lief, teder en veilig. Het voelt altijd goed, zelfs als het pijn doet.

Liefde! Het is iets wat je vragen beantwoordt zonder met een pasklaar antwoord aan te komen. Iets, wat juist in de moeilijke en problematische tijden zo heel erg intens aanwezig is, zonder met allerlei oplossingen aan te komen draven.

Liefde! De behoefte van jouw en mijn hart. Het is hetgeen waar het meest een ernstig chronisch tekort aan is, in deze gebroken wereld.

Liefde! Het houdt van jou, het verlangt naar jou. Het wil zich met jou verbinden. Het kan niet anders. Het vermenigvuldigt, het is het meest besmettelijke wat er is.

Liefde! Je hoeft er niet voor te presteren. Het wordt juist groter in je zwakheid en als je juist niets kunt doen. Die momenten dat jij het niet meer ziet zitten. Dan is het daar. Het ontfermt zich over jou, het is intens bewogen over jou. Hartverscheurend, letterlijk! Het wil jou! Het wil gevonden worden want het wil gegeven worden.

Ga je mee naar de Bron?

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid