Geweld in ons hart

  • december 5, 2018

Wat een treffend beeld las ik vanmorgen in Psalm 74:4-5 (HTB). De tempel, het huis van God, was ernstig geweld aangedaan. Er staat: ‘Zij maakten lawaai in Uw tempel en hebben er hun eigen afgoden neergezet. Het leek wel of er iemand met een bijl was tekeergegaan.’ Vijanden, tegenstanders hadden flinke verwoesting aangebracht.

Dit ontroert mij diep! Te bedenken dat satan met zoveel geweld en lawaai ons hart probeert te veroveren en te verwoesten. Met een bijl gaat hij tekeer. Uit op destructie en verwoesting om de intimiteit met God, Die in jouw hart woont, te verstoren. Hij weet dat zijn dagen zijn geteld. Ondanks dat probeert hij negativiteit en haat in ons ‘denken’ te zaaien, waardoor ons hart hard wordt.

Het geweld en vreselijke lawaai van satan. Niets zo akelig als dat! We kennen het allemaal in ons eigen leven, de afgoden, het lawaai, die bijl, het verwoestende gehak in wat jou is overkomen of is aangedaan; wat er ook is gebeurd. Het probeert je kapot te maken.

Ik wil je iets vertellen over de manier waarop God werkt. Zijn habitage in jouw hart, de tederheid waarmee Hij te werk gaat en de intimiteit die Hij in jou wil uitstorten. Hij werkt niet met geweld en lawaai. Hij hakt er niet op los met een bijl en maakt niet kapot. Hij is niet uit op verwoesting. Hij bouwt op en herstelt. Hij maakt nieuw, Hij vergeeft, Hij is genade!

Hoe ik dat weet? Lees 1 Koningen 6:7. Dit gaat over jouw hart, de eeuwige woonplaats, de habitage van God, jouw Vader. ‘Het huis nu werd, toen het gebouwd werd, met afgewerkte stenen gebouwd, zoals die waren aangevoerd, zodat geen hamers of bijlen of enig ander ijzeren gereedschap in het huis gehoord werd toen het gebouwd werd.’

Ben je soms bang en twijfel je soms of je Gods stem wel hoort? Dat kan kloppen lieverd, want Hij werkt in de stilte. Je hoort Hem niet, want Hij hakt niet en Hij maakt geen lawaai en gebruikt geen geweld.

Probeer stil te zijn en je zult Zijn zachte stem horen, de fluisteringen van Zijn liefdeswoorden in jouw oor, voortdurend! Het is er echt voor jou! Precies op het meest juiste moment.

In deze intimiteit en met deze tederheid bouwt God Zijn Koninkrijk en herstelt Hij jouw hart. Geen destructie, maar de meest liefdevolle, intieme en tedere constructie.

Liefs,
Jan

1 Comment on Geweld in ons hart

  • Anne Korfker says:
    januari 4, 2019 at 1:42 am

    Zo prachtig het hart van onze Vader verwoord!
    Het raakt me!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid