Gods tederheid!

  • december 24, 2018

Met alles wat in mij is geloof ik dat God een God van tederheid is. Alles in, aan, van en uit Hem spreekt van tederheid.

Het was tederheid toen Hij wandelde in de hof, op het moment toen Adam en Eva zich verstopten omdat ze in zonde waren gevallen en schaamte als een zwart doek over hen viel. In Zijn tederheid was geen paniek. Het was tederheid toen God ze uit de hof van Eden wegstuurde. Het was tederheid toen God Zijn volk in ballingschap liet wegvoeren. Het was tederheid toen Hij Zijn liefste in de woestijn voerde om tot haar hart te spreken. Het was tederheid toen God Zelf de hemel verliet om onder de mensen te zijn. Het was pure tederheid toen God zijn Zoon liet geselen. Het was de grootste tederheid toen God Zijn Zoon liet kruisigen. Heel het verlossingswerk van Jezus spreekt van Gods tederheid. Eén en al tederheid.

Het was tederheid toen God Zelf, in Zijn Zoon, de straf op de zonde, de vloek, op Zich nam om verlossing mogelijk te maken. Het was tederheid dat God een plan bedacht om weer intimiteit te hebben met jou en mij.

Tederheid was het toen Jezus Petrus in de ogen keek, toen hij Hem had verloochend. ‘Petrus, geef Mij jouw fouten en machteloosheid. Dan geef ik jou Mijn tederheid.’

Weet je, we kunnen niet zonder tederheid. De wereld om ons heen zegt wel dat je hard moet zijn om te overleven. Maar de grootste overlevingskans heb je door tederheid. De binnenkant van Gods hart is versiert met niets anders dan tederheid. Als je met God in aanraking komt, kun je er niet omheen. Je kunt onmogelijk dealen met het moeilijke in je leven als je jezelf niet laat koesteren door deze tederheid. Tederheid doet je Gods weg een beetje begrijpen. Je mag het proberen te zeggen: Gods weg is volmaakt!

Het is Gods tederheid wat uitgaat naar jou. Het is Gods tederheid dat Hij nooit van je zijde zal wijken op de zware weg die jij gaat. Tederheid, van waaruit Hij met onuitsprekelijke bewogenheid Zich over jou ontfermt. Pure tederheid waardoor niets in jouw leven Hem ontgaat. Tederheid ten top!

Tederheid, waardoor God Zich als het ware verontschuldigt voor de vele momenten dat jij je zo alleen en verlaten voelde. Vanuit tederheid zegt Hij:

‘Het spijt Me lieverd, het spijt Me voor jouw gevoel van eenzaamheid. Ik wilde je zelf laten ontdekken dat Ik er wel was en ben. Ik dring Mezelf niet op. Met alle tederheid die in Mij is, vraag ik je Mij te vertrouwen. Aan Mijn hand zul je veilig thuiskomen. Aan Mijn hand, Mijn tedere hand zal Ik je leiden over de weg die je gaat en hoef je niet bang te zijn! Aan Mijn liefdevolle hand, mag zelfs je angst er zijn. Maar weet dat angst zich te allen tijde moet onderwerpen aan Mijn tederheid!’ Vertrouw Mij en kom alsjeblieft zo dicht als mogelijk is aan Mijn tedere hart.’

Lieve lezer, dit is onze wens voor jou in het nieuwe jaar. 2019, opnieuw een jaar van Gods tederheid!

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid