Jij hoort er bij!

  • januari 8, 2019

‘Wie verdriet hebben omdat zij niet bij dit feest kunnen zijn, zal Ik erbij halen. Zij horen er toch ook bij. Zij gaan gebukt onder de vernedering.’ (Zef. 3:18 – HTB)

Iedereen viert feest, zijn blij en opgewekt! God is in hun midden. De één heeft genezing ervaren, de ander getuigt van Gods nabijheid en het horen en ervaren van Zijn stem. Weer een ander spreekt vrijmoedig van zijn kinderen en hun wandel met God. Je hoort de vele verhalen over de krachtige hand van God en de vele mensen die tot geloof komen. Opwekkingen hier en daar, moslims die krachtdadig tot geloof komen. God haalt Zijn kinderen op werkelijk weergaloze manier thuis!

Maar jij, jij worstelt en hebt alle moeite om je hoofd boven water te houden. Je dreigt te verzuipen. Alle grond onder je voeten lijkt weggeslagen te zijn. Geen poot om op te staan. God, waar bent U in vredesnaam? Je voelt je verlaten en alleen! Afgewezen en veroordeeld. Geschopt, vertrapt en geslagen. Je voelt je er buiten staan! God, waar bent U?

Vers 19 spreekt van een ‘voorgoed’ afrekenen met AL jouw vijanden. Je voelt het misschien niet zo, maar het is echt waar. God heeft afgerekend met alles wat jou benauwt. God weet van de spot in jouw leven. Desalniettemin roept Hij je bij het feest, want je hoort er toch ook bij! God is daar! Hij wil jou en alle zwakken en hulpbehoevenden verlossen en bijeenbrengen. Mensen hadden je weggejaagd. Families en relaties kapot, velen veracht en bespot. Maar God de Vader zal jou roem en eer bezorgen. Hij zal je situaties en omstandigheden ten goede veranderen.

Het begin van Zefanja spreekt van vernietiging, vanwege de zonde van het volk en het eindigt met een boodschap van hoop en herstel. Het is veel meer Gods verlangen om Zijn diepe bewogenheid en ontferming uit te gieten over de mens, dan ze neer te slaan in Zijn toorn. In Zefanja 3:14-18 staat dat God Zelf Zijn oordelende hand zal wegnemen, de vijand vernietigen en bij Zijn volk zal komen wonen.

Mijn allerliefste! Realiseer je je nog wel dat ik volledig op de hoogte ben van jouw omstandigheden. Ik weet hoe zwaar je het hebt en echt, Ik huil met je mee. Niets ontgaat mij. Ik vind het zo immens schrijnend dat mijn hele schepping zucht als nooit tevoren. Al dat lijden, al die verwerping en veroordeling. Ik heb dat nooit gewild. Realiseer je je wel dat het veel meer Mijn hartsverlangen is om pure liefde over Mijn kinderen uit te gieten. ‘Je hoort er bij’, dat is Mijn boodschap, Mijn diepe hartsverlangen voor jou! Het is niet Mijn aard om jou voorbij te gaan.

Ik nodig je uit om in het midden te komen staan, dan zing Ik een lied over jou uit. Het lied van een Held die verlossen zal, een Held Die je vonnis ongeldig heeft verklaard! Je bent zo welkom, je hoort er bij, Ik zie je en Ik voel je!

God, jouw Vader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid