Die Man

  • mei 2, 2019

Het moet wat geweest zijn voor de broers van Jozef. Het leek wel alsof hun leven getekend en achtervolgd werd door tegenspoed en vloek. Eigenlijk na alles wat ze uitgehaald hadden met Jozef. Hun vader Jakob was ontroostbaar en leek wel weg te zinken in zijn rouwproces.

Hij had alleen oog voor de vrouw van zijn hart, Rachel en de twee kinderen die zij hem had gegeven. De tien andere broers werden eigenlijk ten diepste afgewezen en leken te verkeren in een enorme identiteitscrisis. En nu die Egyptische onderkoning, ‘die man’, het leek wel alsof hij een spelletje met hen speelde. Die man beschuldigde hen van dingen die ze niet hadden gedaan. Ze hadden ‘die man’ niet herkend als Jozef.

Tien keer wordt er in Genesis 42 en 43 ‘die man’ genoemd, uit de mond van Jakob en zijn zonen. Jozef was ‘die man’, de grote afwezige. Jozef was dood! Althans dat dachten ze. Maar Jozef leefde en hij herkende zijn broers meteen. Wat ontroerend. Wat een mooi beeld van Vader God.

God is niet dood! Is Hij misschien ‘die Man’ in jouw leven, de grote Afwezige, die Naamloze, die Identiteitsloze? Je weet niet wie en waar Hij is. God lijkt dood! En jij maar ploeteren, worstelend met al het nare, zware en moeilijke in je leven.

Omdat je focus vertroebeld is, herken je ‘die Man’ niet en realiseer je je niet dat Hij echt heel dichtbij is. Hij is zo in jou geïnteresseerd, Hij heeft de meest oprechte belangstelling in jou. Hij wil alles van en over je weten. Alles wat je bezighoudt. Hij mist je! Het liefst wil Hij een heerlijke maaltijd met jou genieten.

Hij heeft jou echt al die tijd wél herkend. Hij wist meteen dat jij het was, Zijn geliefde! Zijn verlangen naar jou is zo sterk. Hij kon niet wachten om het troebele van je ogen te wissen en Zich aan jou te openbaren. Zijn emoties werden Hem vaak te veel, dat Hij Zich al die keren ernstig moest inhouden omdat het nog niet het moment was om Zich aan jou te laten zien. Het was nog teveel voor je. Zijn liefde, het was nog te pijnlijk voor je!

Nu is het moment, Mijn allerliefste, dat Ik Mijzelf aan jou wil openbaren. Ik ben niet die Naamloze, de Identiteitsloze in je leven. Ik BEN! Ik ben jouw Vader, Abba. Ik wil Me met jou verbinden. Ik geniet zo intens van jou. In Mij is geen verwijt dat je Me niet herkende. Ik zag al je vragen, je enorme vertwijfelingen en het onbegrip over dingen die er allemaal gebeurden in je leven. Ik ben er altijd bij geweest.

Alle pijn die jij voelde, heb Ik ook gevoeld. De eenzaamheid waar jij doorheen moest, Ik ben er ook doorheen gegaan. Je bent nooit alleen geweest en je zult nooit alleen zijn! Ik vind het heerlijk om contact met jou te hebben en Ik geniet intens van de momenten dat we samen kunnen kletsen. Jij bent Mij werkelijk alles waard. Ik heb jou net zo lief als je Broer. Zo blij en verheugd als ik over Hem ben zo ben Ik dat ook over jou! Kom alsjeblieft dicht aan Mijn hart en luister naar Mijn ontferming over jou. Ik hou van jou, heel veel!

God, je Vader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid