Geknakt

  • mei 4, 2019

‘Het geknakte riet zal Hij niet verbreken, de uitdovende vlaspit zal Hij niet uitblussen …’ (Jes.42:3)

Ik denk dat er heel weinig mensen zijn die totaal onbekend zijn met een knak in hun leven. Veel mensen worden geconfronteerd met MACHTELOOSHEID, maar vinden het zo moeilijk om te geloven in de kracht van machteloosheid. Kracht te putten uit een intens uitzichtloze situatie.

Weet je, ook ik heb een flinke knak in mijn leven gekregen. Weet je wat God daarmee doet? Geknakt is niet afgebroken! Vanuit Zijn ongekende milde handen en vriendelijke ogen, richt Hij je weer op. Juist de intimiteit met God richt je weer op en geeft je kracht om weer rechtovereind te kunnen staan.

Niet met grof geweld! Maar juist met tederheid en liefde richt Hij je weer op. Terwijl Hij je opricht ondersteunt Hij je met Zijn hand. Terwijl Hij je kracht geeft fluistert Hij vriendelijke woorden in je oor. Ze geven je moed! Luister goed.

Weet je, ik in mijn leven heb het als heel zwaar ervaren toen ik geknakt was. Door mijn pijn en verdriet ervoer ik niet dat God allang met mij, in mijn proces, bezig was. Nu kijk ik terug en zie ik mezelf steeds meer overeind komen. Het is Papa’s liefde die mij hersteld heeft. Hij gaf mij nieuwe kracht. En nog steeds!

Vader God komt echt in jouw pijn, binnen de muren van je hart. Hij walst niet over jouw gebrokenheid heen. Met tederheid gaat Hij te werk. Hij blijft er bij, Hij ondersteunt je als je weer knakt. Hij laat je niet los! HIj houdt veel te veel van je en Hij heeft je echt nodig omdat jij het voorwerp van Zijn liefde bent.

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid