Ik denk aan je!

  • juli 30, 2019

Ik denk aan je!

Als vrijwilliger ben ik ook actief bij het werk van de Tweede Mijl in Amsterdam. De TM is een inloophuis voor dak- en thuislozen. Ze kunnen hier even flink bijtanken, gratis eten, andere kleren krijgen, een heerlijke douche genieten en nog veel meer. In de opening met het team onlangs werd ik geraakt door Filippenzen 1:3, ‘Elke keer als ik aan jullie denk, dank ik mijn God’.

Paulus schrijft vanuit zo’n enorme liefdevolle verbondenheid met de gemeente van Filippi. Vers 7 zegt, ‘Het is voor mij heel vanzelfsprekend om zo over jullie te denken. Dat komt doordat jullie en ik heel veel van elkaar houden. …’ Wat een liefdevolle bewoording van Paulus.Het raakt me als hij de simpele woorden gebruikt, ‘Ik denk aan jullie’. Wat een bewogenheid, wat een liefde.

Er staan nog veel meer zulke liefdevolle uitdrukkingen die Paulus schrijft naar de Filippenzen. Zijn denken aan deze gemeente brengt hem tot het danken van God. Door te danken kom je in Gods tegenwoordigheid! Paulus heeft deze bewogenheid van God die Hem recht in het hart heeft geraakt.

God dacht aan jou, nog voordat de wereld bestond. Zijn plan met jouw leven stond toen al vast. Dank God voor de zegen die op je rust en voor Gods plan met jouw leven. Hij is zo intens bewogen over jou. Hij denkt voortdurend aan je. En als Hij aan je denkt, dan komen er de meest expressieve emoties bij Hem naar boven. Bewogenheid ten top, over jou!

‘Ben jij voor Mij niet een troetelkind? Want zo vaak als Ik tot jou spreek, denk Ik nog voortdurend aan je. Daarom rommelt Mijn binnenste en is het onrustig in Mij. Ik zal me zeker over jou ontfermen!’ (naar Jer. 31:20)

Het is ons verlangen, als team van de TM, ons met deze bewogenheid te ontfermen over deze mensen. Mensen die zo vaak helemaal niets meer hebben en heel wat treden zijn gedegradeerd in hun leven. ‘Ik denk aan je!’

God denkt aan jou en Hij kent iedere situatie waar je doorheen gaat. Niets is voor Hem verborgen. Hij houdt mateloos en eindeloos, onbegrensd en ongelimiteerd veel van jou!

Ik daag je uit. Spreek het eens uit naar dierbaren om je heen. ‘Ik denk aan je!’ Richt je hiervoor op God. Hij zal je dezelfde liefdevolle bewogenheid geven als die van Paulus.

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid