Een paleis van intimiteit

  • mei 7, 2020

Een Paleis van intimiteit

Bijzonder is de manier waarop God Samuël riep en Zich aan hem openbaarde (1 Sam. 3). Samuël had nog geen persoonlijke intieme relatie met God, hij kende de HEERE nog niet (vs. 7). Tot drie keer toe staat er nadrukkelijk dat God Samuel RIEP. De vierde keer KWAM God en bleef ‘daar’ staan! (vs. 10) Juist dáár, op dat punt, bij Samuël. Juist dáár, op die specifieke plek in jouw situatie. Dáár bleef hij staan.

Zo ontmoette Mack ook God. God had hem uitgenodigd om naar ‘The Shack’ (verfilming van het boek ‘De Uitnodiging’ van W. Paul Young) te komen, de plek waar ze zijn vermoordde dochter hadden gevonden. De plek van totale verwarring en onbegrip. De plaats waar hij totaal overhoop lag met God. God kwam in de hut van zijn diepe verdriet. God nam het initiatief om Mack te ontmoeten. Hij KWAM naar Mack toe en bleef DAAR staan. Dáár in zijn ondraaglijke pijn.

God nodigt jou uit om naar de hut te komen. Hij wil je ontmoeten binnen de muren van je hart zodat je Hem leert kennen zoals hij werkelijk is. Hij wil bij jou zijn, Hij wil jou ontmoeten! Dáár bij jouw specifieke probleem; dáár, in jouw verdriet!

Hij zal jouw verdriet en pijn niet uit de weg gaan. Hij zal het niet bagatelliseren, Hij neemt het serieus. Hij doorleeft het helemaal met jou mee. Helaas heb jij vaak het gevoel gehad niet serieus genomen te worden. Het was je eigen schuld.

Niets ontgaat Hem en Hij is bekend met ieder detail van jouw verdriet. Hij zal voor je strijden en jij mag stil zijn. Hij is de confrontatie, met dat wat jou terneer drukt, al lang geleden aangegaan. Hij heeft overwonnen en Hij noemt jou de overwinnaar.

Wees niet teleurgesteld, al is dat zo goed te begrijpen, als er dan evengoed dingen gebeuren die je niet begrijpt. God komt in jouw pijn, binnen de muren van jouw hart en BLIJFT DAAR. ‘Toen kwam God en bleef daar staan!’

Tegenover mijn en jouw imperfectie staat de perfectie van Gods liefde. God is ons tegemoet gekomen in onze imperfectie. Hij nodigt jou uit om Hem te ontmoeten, want Hij is bijzonder op jou gesteld!

Een ontmoeting in jouw vervallen hut. Jouw hut van gebrokenheid, trauma’s, teleurstellingen, eenzaamheid, pijn en verdriet. De plek bij uitstek, waar Hij de meest liefdevolle woorden tot jouw hart zal spreken. Daar zul je Hem leren kennen zoals Hij echt is, binnen de muren van jouw hut.

Een bouwval die veranderen zal in een paleis van intimiteit.

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid