Gerard

  • augustus 17, 2021

Hij heet Gerard en is 73 jaar. Een man die ik ontmoet heb op de Dagbesteding in Nunspeet. Een plaats waar ik, net als in Amsterdam, tegenwoordig actief ben. Gerard heeft een paar jaar terug een herseninfarct gehad en hier een ernstig Afasie en een gedeeltelijke verlamming aan overgehouden.  Hij vroeg mij of ik het vogelhuisje, wat hij zelf gemaakt had, wilde bedrukken met de naam van hem en zijn vrouw. Ik heb dit gedaan en wat daaruit voortkwam raakte me diep.

Een hele klein actie, maakte een enkel persoon heel blij en dankbaar. Dit is één van de voorbeelden die ik vaak meemaak in de dagbesteding, Wil hier verder niet over uitwijken, maar waarom dit voorbeeld?

Voor mezelf zet ik een punt achter mijn activiteiten voor Vaderhart.nl. De reden is dat ik mijn hart wil volgen en al datgene wat ik tijdens al de evenementen van Vaderhart.nl heb meegemaakt, geleerd en ervaren, wil doorgeven aan kwetsbare mensen in mijn eigen omgeving. Aan de dak- en thuislozen in Amsterdam en mensen met aangeboren en niet-aangeboren letsel op de dagbesteding in Nunspeet. Inclusief mezelf! Sinds corona in de wereld is gekomen lijkt mijn gebied veranderd te zijn. Ja, is mijn gebied veranderd! Maar de liefde, waar het om gaat en waar het om draait, is en zal altijd hetzelfde blijven.

Dit verlangen speelt al heel lang in mijn hart. Stoppen met Vaderhart.nl is een worsteling geweest die al ruim twee jaar speelt. Het werk voor Vaderhart.nl was fantastisch maar het bracht ook telkens weer in mijn leven spanning en stress met zich mee. Ook binnen het bestuur heb ik eigenlijk nooit mijn plek gevonden. Een bestuurlijke positie is nooit echt mijn kwaliteit geweest. Aan de andere kant was mijn betekenis en betrokkenheid binnen de organisatie niet weg te denken uit het bestuur. Desalniettemin gaf het mij  teveel spanning.

Ik heb nu de knoop doorgehakt en kies er voor om ‘voor die ene’ te gaan en niet voor het grote, de massa en het goed-georganiseerde, het gelikte. Nogmaals, ik wil mijn hart volgen en voor het zwakke en kwetsbare gaan. Daar wil ik in dit seizoen van mijn leven mijn tijd en energie in steken.

Om een lang verhaal kort te maken, dit betekent dat mijn functie als boegbeeld van de stichting, kartrekker, initiator, visionair en creatieveling binnen Vaderhart.nl komt weg te vallen. Er is echter tot op heden niemand om het stokje aan over te dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om een punt te zetten achter het bestaan van Vaderhart.nl.

Er is in de afgelopen 16 jaar flink wat opgebouwd en velen zullen teleurgesteld zijn dat er geen weekenden meer zullen plaatsvinden. Het is onze hoop en gebed dat een ieder van jullie het principe van de conferenties, ‘For the one!’ in zijn of haar hart mag bewaren en dit uit zal dragen op de plek waar hij of zij gesteld is.

We zullen jullie op de hoogte houden van het proces wat we ingaan om Vaderhart.nl af te bouwen. Wat Vaderhart.nl heeft opgebouwd in jouw leven zal altijd blijven bestaan en niet wankelen. God heeft jouw Zijn hart gegeven en Hij vraagt nu van jou en mij om het kloppen van dit hart te laten horen naar de mensen om je heen.

Liefs, ook namens het bestuur!
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid