Anneke Elzenga

Mag ik mij aan u/jou voorstellen? Mijn naam is Anneke Elzenga. Ik ben geboren in 1963 in de Hanzestad Kampen en woon nu met mijn gezin in Almere Haven. Van beroep ben ik groepsleerkracht in het basisonderwijs. Soms reis ik voor ontwikkelingswerk naar Zuid-India, Mozambique en Zuid-Afrika. Ook vind ik het heerlijk om moeder te zijn voor mijn prachtige kinderen. Ik lees graag en zo nu en dan wordt me gevraagd om tekst te corrigeren en dat doe ik met veel plezier.

Geloof is heel belangrijk voor mij. Als kind had ik al een besef van een bestemming, ik wilde zendeling worden. Ik ging de wereld veranderen! Bij een bloemenperkje in het park in Kampen werd ik omgeven door een groot, wit licht en een volmaakte vrede.

Op zondag in de kerk zong ik serieus ieder lied mee, keek lang naar de engelen rond het orgel en dronk ieder woord in van de zegen. Op jonge leeftijd kwam ik al openlijk voor mijn geloof uit. Toen ik ouder werd vond ik God te ver weg en vroeg Hem om dichterbij te komen. En dat deed Hij toen ik mijn hart aan de Here Jezus Christus gaf en vervuld werd met de Heilige Geest.

Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik Hem Papa noemde, het kwam zomaar uit mijn mond. Ik voel me heel veilig en geliefd bij mijn Vader en wil altijd heel dicht bij Hem zijn. Ik wil graag Zijn hart horen en voelen voor de wereld die Hij zo lief heeft. Jaren geleden zag ik terwijl ik mijn ogen dicht had, Jezus aan het kruis hangen. Hij zag er gebroken uit en was besmeurd met bloed. Hij vroeg mij of ik hem zo wilde omarmen. Natuurlijk wilde ik dat.

Toen ik Hem liefdevol vasthield, vroeg Hij of ik ook de mensen in de wereld die beschadigd en vuil zijn, zo wilde vasthouden. Ik zei direct ja, maar het was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moest nog veel leren en mijn houding bijstellen in het dagelijks leven. Daarbij hielpen mij de woorden van Vader dat ik altijd zijn geliefde dochter ben ongeacht mijn tekortkomingen.

Mijn passie is mensen tot heelheid en vrijheid te zien komen door de Liefde van onze Vader. Heel graag wil ik transparant en kwetsbaar mijn leven laten zien, ook de dieptepunten en de gebrokenheid. Net als Maria van Bethanië het kruikje brak en Jezus met de olie zalfde, zo zal uit onze gebrokenheid ook olie stromen met een zalving van genezing.

Al enkele jaren werk ik enthousiast mee bij Vaderhart.nl in verschillende functies, zoals teamleider, hoofd nazorg en gebed. Binnen het bestuur ben ik algemeen bestuurslid. Jan Kramer is een van mijn beste vrienden, het is fijn om met hem samen te werken. Ik hoop u/jou te ontmoeten op onze conferenties!

Liefdevolle zegen,
AnnekePrivacybeleid