Jan in 2020

Ook van mijn kant mijn ervaringen, terugkijkend op het jaar 2020 als zijnde een sabbatsjaar voor Vaderhart.nl. Een jaar van rust, zoekend naar vernieuwing en verdieping. Dit was voor mij persoonlijk helemaal nog niet zo eenvoudig.

Voor mij persoonlijk viel er heel veel structuur weg. Mijn voorbereidingen voor de conferenties van voorgaande jaren zijn vaak hele persoonlijke belevingen waarin God me dingen laat zien en nieuwe inzichten geeft. Dit vervolgens te mogen doorgeven in zo’n weekend is zo fantastisch. De conferenties vielen weg en eigenlijk, als ik eerlijk ben, ook de persoonlijke intimiteit met God een beetje. Mijn contact met God kwam eigenlijk op een laag pitje te staan. Ik zeg absoluut niet dat ik los was van God. Absoluut niet!

Maar dit in combinatie met het Coronavirus en de maatregelen daaromtrent, hebben me wel heel eenzaam en geïsoleerd gemaakt. Dit sabbatsjaar heeft voor mij persoonlijk niet echt veel vernieuwing en verdieping gegeven in de aanloop naar het nieuwe jaar.

Er waren vaak momenten dat ik niet wist waar ik het zoeken moest. Ik kon de muren niet weerstaan die op me af kwamen. Met mij zijn er zovelen die hebben geleden onder het verschrikkelijke wat er aan het gebeuren is in ons dierbare land en wereld. Maar goed, laten we het maar heel dicht bij ons zelf houden. Jij en ik, we hebben allebei te maken met de gevolgen van deze akelige omstandigheden.

Toch is God altijd zo trouw en goed gebleven. Als ons vlammetje op waakstand staat, dan blaast Hij het niet uit vanwege een tekort aan vuur- en vlamkracht. Nee Hij blaast er nieuwe energie in. Hij breekt niet af wat gebroken is.

Hij is juist trots op ons dat we het nog niet hebben opgegeven, maar juist met ons kleine waakvlammetje, onze zwakheid, de toevlucht hebben genomen tot Hem.

2020 was ook het jaar waar een ‘niet-voor-te-stellen-droom’ realiteit werd. De blogs die ik in de afgelopen jaren heb geschreven zijn samengebundeld tot een fantastisch  mooi boek. Tedere omarmingen van de Vader, Gods verlangen naar intimiteit met jou! Dit is zo’n groot wonder en ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Ik vind het een groot wonder!

Verder zijn mijn activiteiten in Amsterdam vanwege Covid-19 flink geminimaliseerd. Dit heeft mij meer de mogelijkheid geboden om mee te draaien in de Dagbesteding van Interakt Contour in Nunspeet. Ik ben daar actief in mijn persoonlijke nieuwste ontdekking: Mijn liefde voor koken! Dit biedt zoveel mogelijkheid tot een stukje intimiteit waar ieder mens behoefte aan heeft. Ik geloof in het bijzonder deze doelgroep.

Al met al heeft me dit toch wel nieuwe inspiratie gegeven voor een nieuw jaar met activiteiten van Vaderhart.nl. Ook bij ons zullen de maatregelen naar aanleiding van Corona, gevolgen hebben in de manier waarop we onze missie willen uitdragen. We weten niet wat de toekomst zal brengen. Dit weten we, dat Corona niet het laatste woord heeft, maar Gods nabijheid wel!

Tot gauw en veel liefs,
JanPrivacybeleid