Hannie Hiemstra – Gastvrouw

  • maart 28, 2018

Stef Bos heeft hele mooie liedjes, dit is er één van. Het eindigt met:

Ben je dichter bij de kern dan je denkt
Je bent dichter bij de kern dan je denkt
Als je niet meer weet wat waar is
Wat je drijft of wie je bent
Ben je dichter bij de kern dan je denkt.

Dat is in mijn leven wel waarheid geworden, toen ik me ging afvragen: ‘waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe’, werden veel zekerheden onder mijn voeten weggeslagen. Alles leek onzekerder dan ooit, maar ik was dichter bij de kern dan ik dacht. Wie ben ik eigenlijk, Is dit het leven wat God wil dat ik leef, wat ik zelf wil leven, is dit wie ik ben (geworden).

Vaderhart.nl heeft als ondertitel: weet wie je bent. Nou dat wist ik dus niet. Worden wie je bent, dat wist ik ook niet, ik moest voldoen aan allerlei eisen, die van mezelf, die van God en die van anderen. Eigen wensen en behoeften waren ver naar de achtergrond verdrongen. Maar toch… op dit kruispunt in mijn leven was ik dichter bij de kern dan ik dacht. Bij Vaderhart.nl mocht ik kennismaken met Gods gedachten over mij, gedachten van liefde, aanvaarding, tedere gedachten, hoopvolle gedachten. Mijn  beeld van God begon te kantelen. Ik was dichter bij de kern dan ik dacht. Mijn beeld van God kantelde en mijn mensbeeld kantelde. Als God zegt dat je zijn geliefde dochter bent, kostbaar en waardevol. Dan ben ik voor Hem alles waard om voor te vechten, Hij achtervolgt me met zijn liefde. Ik dacht altijd dat ik het allemaal zelf moest doen, maar het was net andersom. Ik was dichter bij de kern dan ik dacht.

Je komt thuis, je komt thuis bij Hem en in je eigen hart. En samen met Hem heb ik dat hart mogen opruimen. Een hart vol gebrokenheid. En in zijn liefdevolle aanwezigheid vond ik genezing, heling, vernieuwing. Ik kom door alles heen dichter bij de kern dan ik dacht.

Ik ben op reis en volg Hem en mag leren voluit te leven, voluit mogen zijn die ik ben, voluit in relatie met God, anderen en mijzelf. En ik struikel en val, word soms weer heen en weer geslingerd door onzekerheid, onrust en angst,  maar ook dat mag er zijn, want dat leid weer ergens naar toe. Maar in intimiteit met mijn Vader ben ik dicht bij de kern, weet ik wie ik ben. Ik wens dat ook jouw gebrokenheid je dicht aan Zijn Vaderhart mag brengen. Er is geen andere weg, denk ik!

Hannie Hiemstra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid